Автори кращих історій успіху громад отримали нагороди

З нагоди Дня журналіста президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов нагородив працівників ЗМІ, які у своїх друкованих, онлайн, відео та радіороботах розповіли найкращі історії успіху громад.

Звернувшись до представників мас-медіа Харківщини, Сергій Чернов зазначив: «Ваша професія, безумовно, залишається однією з найбільш життєво необхідних суспільству. Своєю щоденною працею ви несете мешканцям області різнобічну та об’єктивну інформацію, змістовно і по суті сповіщаючи про події, що відбуваються в області. У день вашого професійного свята бажаю сміливих ідей і яскравих проектів, переконливих матеріалів та високих рейтингів, натхненної творчості, наполегливості в досягненні цілей і впевненості на шляху підкорення професійних вершин».

За його словами Харківська обласна рада була перша в Україні, запровадивши конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад», використовуючи методику Ради Європи.

«З кожним роком кількість учасників збільшується, якість робіт росте. Наразі подібний конкурс запровадили ще вісім областей України. Наша мета, щоб якомога більше журналістів не просто брали участь у цьому конкурсі, а й у самому процесі децентралізації», - підкреслив Сергій Чернов.

Так, переможиця у номінації "Кращий відеоматеріал"  - директорка ТРК «Лозова» Анна Красноперова розповідає, що «свою роботу зняла про Лозівську територіальну громаду, яка є однією з найбільших в Україні, а саме про те, як живуть села після приєднання до міста Лозова. Дуже вдячна, що журі оцінили нашу з оператором роботу. Це вже моя друга перемога у цьому конкурсі».

У ході урочистостей голова Харківської обласної ради вручив нагороди та дипломи переможцям у п’яти видах ЗМІ:

Краща публікація у друкованому ЗМІ

  1. Олександр Гаркавець, газета "Слобідський край"
  2. Юлія Горобець, газета "Слобідський край"
  3. Вікторія Писаренко, міська інформаційна газета "Новости Чугуева"

Краща онлайн-публікація

  1. Альона Нагаєвщук, медіагрупа "Накипіло"
  2. Аліна Шульга, медіагрупа "Накипіло"
  3. Марина Проценко, ТОВ "Слобідський край"

Кращий радіоматеріал

  1. Костянтин Ісаєнко, радіо VTSU
  2. Оксана Лапко, Філія ПАТ “НСТУ” “Харківська регіональна дирекція” (UA: Українське радіо Харків)
  3. Тетяна Кривоніс, Філія ПАТ “НСТУ” “Харківська регіональна дирекція” (UA: Українське радіо Харків)

Кращий відеоматеріал

  1. Анна Красноперова, телерадіокомпанія "Лозова"
  2. Тетяна Дурачевська, телерадіокомпанія Красноградщини "Центр"
  3. Юлія Ковальська, ТОВ "Телерадіокомпанія "Сігма"

Краща публікація у шкільному ЗМІ

  1. Катерина Айнітдінова, Куп'янський навчально-виховний комплекс "Школа-гімназія №3"
  2. Тетяна Ткаченко, Лозівський Будинок дитячої та юнацької творчості
  3. Травкіна Ядвіга Миколаївна, Харківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №148

Довідково. Обласний конкурс журналістських робіт «Історії успіху громад» проводиться обласною радою з 2017 року, з метою забезпечити підвищення поінформованості та обізнаності населення регіону стосовно реалізації реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади, конкретних прикладів розвитку громад та кращих практик.

Конкурс проводиться серед журналістських робіт, розміщених у регіональних та місцевих ЗМІ усіх типів: теле- та радіокомпанії, друковані та онлайн-медіа та шкільні ЗМІ.

Автори, які стали переможцями конкурсу у відповідних номінаціях, нагороджені преміями: 1 місце – 7 тис. грн., 2 місце – 5 тис. грн., 3 місце – 3 тис. грн. у кожній з номінацій.

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...