Тетяна Єгорова-Луценко: Для медичних закладів прифронтового регіону важлива ефективна співпраця з НСЗУ

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради, Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у Регіональній комунікаційній платформі посилення співпраці між представниками/-цями органів місцевого самоврядування, Національною службою здоров’я України та медичною спільнотою Харківської області.
«Для медичних закладів прифронтового регіону важлива ефективна співпраця з НСЗУ. Мова про контрактування і збереження коштів. Ми повинні робити все можливе задля підтримки медустанов та надання якісних послуг жителям регіону на тлі відтоку кваліфікованих кадрів. Особливо зараз, коли йде війна», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
Захід організовано за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні» (EU4Recovery).
«Вдячна нашим громадам, які роблять все можливе, щоб розвивати міжнародне співробітництво, а нашим іноземним партнерам - що, навіть у цій складній ситуації продовжують працювати та допомагати», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
Зокрема, в ракурсі роботи ПРООН в Україні щодо відновлення та розвитку медичної сфери Харківської області на 2024 рік передбачено: закупка обладнання для надання реабілітаційних медичних послуг та паліативно-хоспісної медичної допомоги, закупка телемедичних кейсів, стаціонарних та портативних дефібриляторів, посилення потенціалу лабораторій тощо.
В рамках заходу експерти та учасники порушили питання щодо важливих аспектів програми медичних гарантій 2024 року, аналітичних даних НСЗУ, як інструменту прийняття рішень в сфері охорони здоров’я на рівні громади для засновників закладів.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...