«Зробимо Україну чистою!»

У Дергачівському районі триває дія соціального проекту «Зробимо наш край квітучим!». Проект покликаний не лише упорядкувати території населених пунктів, але і виховати у мешканців району почуття прекрасного, об’єднати їх зусилля для суспільно корисних справ.

Гідним продовженням соціального проекту стала участь Дергачівщини у Всеукраїнській соціально-екологічній акції «Зробимо Україну чистою!».

Участь в акції взяли 63 населені пункти району, 80 підприємств, установ, організацій. Кількість учасників перевищила 18 тисяч осіб.

За результатами проведення акції було прибрано 120 гектарів прибудинкових територій адміністративних будівель, ліквідовано 85 несанкціонованих сміттєзвалищ, вивезено близько 4 тис. кубометрів побутових сміття та побутових відходів. Крім того учасниками соціально-екологічної акції було висаджено 200 дерев, 300 кущів та упорядковано близько 2 тис. метрів квадратних газонів та квітників.

Участь в екологічних акціях взяли керівництво та працівники виконавчого апарату Дергачівської районної ради.

Посадовці районної ради упорядкували територію парку в с. Лужок Малоданилівської селищної ради, облаштували братську могилу визволителям с. Лужок в роки Великої Вітчизняної війни, зібрали минулорічне листя, сміття, сухостій, побілили дерева.