Сергій Чернов: Співпраця між правоохоронцями та органами місцевого самоврядування має бути щільнішою

Сьогодні відбулося перше засідання новоствореної Колегії Головного управління Національної поліції в Харківській області. Участь у ньому взяв член Колегії, голова Харківської обласної ради, президент Асоціації Сергій Чернов. Розглядалися підсумки роботи підрозділів ГУНП в області з надання поліцейських послуг, забезпечення публічної безпеки та порядку, протидії злочинності у січні-вересні 2019 року, співпраці з місцевими органами влади тощо.

 Насамперед Сергій Чернов подякував за рішення начальника Головного управління Нацполіції Харківщини за включення його до складу Колегії, наголосивши, що співпраця між правоохоронними органами та органами місцевого самоврядування на Харківщині має бути щільнішою:

 «У нас спільні завдання. Якщо об'єднаємо зусилля, то й результат буде кращим. Наведу один приклад, який вважаю корисним для всіх міст і районів: відповідно до закону, керівник Головного управління Нацполіції двічі на рік в облраді публічно інформує депутатів і жителів регіону про ситуацію на Харківщині. Таким чином відбувається зворотній зв'язок. І так, думаю, має бути у кожному районі й місті обласного значення».

 Під час засідання Колегії її очільник, генерал поліції третього рангу, начальник ГНУП в Харківській області Валерій Сокуренко розповів про кроки в напрямі поліпшення ситуації у сфері публічної безпеки.

 За його словами, поліція вдосконалює систему реагування: створено Ситуаційний центр для швидкого реагування на надзвичайні події; запроваджено механізм реагування поліції на виклики осіб з обмеженими можливостями.

 В районах області поліція Харківщини втілює пілотні проєкти, такі як «Шкільний офіцер поліції», «Поліна» - для попередження домашнього насильства, «Поліцейський офіцер громади». Особливо начальник поліції підкреслив той факт, що громади йдуть назустріч, створюють умови для роботи поліцейських на місцях, забезпечують їх житлом.

 Завдання зі створення умов для безпечного руху в регіоні виконується діяльністю 6 цільових груп реагування патрульної поліції, 11 патрульних нарядів УПП в Харківській області та комплексом заходів Програми забезпечення безпеки дорожнього руху.

 Взаємодія з владою відбувається у межах реалізації цільових програм, в рамках яких було виділено 11,8 млн грн, зокрема: 7 млн грн з обласного бюджету, 2 млн грн – з міського бюджету Харкова, а також 100 тис. грн міжнародної допомоги.

 Як зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, «обласна рада ухвалила Програму забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності, вона розрахована на 2018-2019 роки. Але переконаний, що ми її пролонгуємо. З обласного бюджету спрямовано 7 млн грн. Та роботу цю проводитимемо не лише в рамках облради, але й в межах обласної Асоціації органів місцевого самоврядування, яку маю честь очолювати. Намітимо заходи, щоб створювати на місцях умови для поліції, особливо для роботи дільничних на первинній ланці».

 Сергій Чернов також зауважив, що позитивній динаміці у роботі поліції протистоять нові виклики: «Не можна змиритися з тим, що зросла кількість шахрайств, крадіжок, ДТП з летальними наслідками. Маємо на цих аспектах зосередитись, для чого потрібні додаткові заходи поліції і підтримка з боку влади, аби дії на попередження і профілактику були ефективні.

 Важко сьогодні зберегти стабільність в регіоні. Але вона є. І це спільне досягнення, навіть надбання правоохоронних органів та мешканців краю. Його треба цінувати і пильнувати. На це має бути націлена наша співпраця».

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...