Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь в обговоренні шляхів інтенсифікації взаємодії Парламенту України та місцевого самоврядування

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко долучилась до Відкритого діалогу «Парламент та місцеве самоврядування: діалог про майбутнє», організованого Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.
Під час заходу учасники підсумували 2022 рік для місцевого самоврядування під час війни російської агресії проти України, намітили плани на майбутнє, озвучили проблеми, з якими стикаються громади, і зміни до законодавства, які мають бути затверджені у цьому контексті.
«Третій рік самоврядування переживає сильні випробування: спочатку ковід, потім місцеві вибори, зараз - війна. І у всіх цих умовах, на всіх етапах українське самоврядування показало абсолютно 100% відданість українському народу, своїм виборцям і своїм жителям. Громади показали свою спроможність. Далі - проєкти відновлення. Вони будуть спільною справою місцевого самоврядування і держави. Без підтримки один одного в нас нічого не вийде», - сказав Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.
Тетяна Єгорова-Луценко відзначила, що в цих складних умовах, в яких опинилась вся країна, українське місцеве самоврядування показало, що може бути взірцем для усієї Європи.
«Наші громади взяли на себе величезний об‘єм робіт і вдало з ним справляються. Це і забезпечення життєдіяльності громад, надання послуг, відновлення інфраструктури, пошкодженої росіянами, розселення тимчасово переміщених осіб. Громади показали свою спроможність, а представники місцевого самоврядування - професіоналізм і патріотизм», - сказала Тетяна Єгорова-Луценко.
У дискусії взяли участь народні депутати України, представники Міністерства розвитку громад та територій України, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація міст України», Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Всеукраїнська асоціація громад», сільські, селищні та міські голови, голови обласних рад.
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...