в Харківській області планується створити Раду регіону

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, його перший заступник Олена Олешко, голова облдержадміністрації Михайло Добкін, голови постійних комісій обласної ради, керівники райдержадміністрацій та райрад регіону взяли участь у спільному засіданні колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області.

Очільники регіону Сергій Чернов та Михайло Добкін на початку засідання вручили державні нагороди, а також відзнаки облради і облдержадміністрації керівникам районів, які брали активну участь у проведенні конкурсу «Краща сільська, селищна, міська рада».

Учасники засідання розглянули шість пунктів порядку денного, зокрема, питання щодо стану матеріально-технічної бази закладів культури, фінансування театрально-концертних установ та збереження культурної спадщини. Цьогоріч з державного та обласного бюджетів на підтримку театральних установ Харківщини було спрямовано 60 млн.грн.

Обговорювалось також питання підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Харківській області. Виконуючий обов’язки начальника управління ДАІ ГУМВС України у Харківській області Олександр Азацький звернув увагу присутніх на той факт, що у 2011 році в області відбулося 92 ДТП за участі водіїв автобусів, внаслідок чого загинуло 16 осіб. Він також зазначив, що середній вік дорожньої техніки у регіоні понад 20 років, що не йде на користь впорядкуванню  дорожнього руху.

Для покращення ситуації на шляхах області приймаються конкретні кроки. Приміром, сьогодні голова обласної ради Сергій Чернов та голова облдержадміністрації Михайло Добкін у ході пленарного засідання обласної ради вручили керівникам райавтодорів 38 одиниць дорожньої техніки.

Підводячи підсумки спільного засідання колегії облдержадміністрації та зборів адміністративно-господарського активу області, Михайло Добкін повідомив, що наступного року планується змінити формат цього засідання, нині розглядається перспектива створення в області Ради регіону.

Джерело