Сергій Чернов: Без активної участі аграрних підприємств розвиток сільських територій неможливий

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час урочистостей з нагоди Дня працівників сільського господарства привітав аграріїв краю. Він також вручив нагороди Верховної Ради України та Харківської обласної ради.

Сергій Чернов подякував присутнім у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого господарникам за щедрі врожаї на ланах Харківщини, які без дбайливого ставлення та любові до рідної землі були б просто недосяжною ціллю:

«Шановні хлібороби, ветерани сільської галузі, харчової, переробної промисловості, від депутатів обласної ради вітаю вас із професійним святом.

Для вас праця на землі – не лише задоволення від отриманих результатів. Це уклад життя, без якого ви не уявляєте ні сьогодення, ні завтрашній день. Результат, який маємо на Харківщині, яким пишаємося, говорить про те, що у нашій області є все: чудові чорноземи, трудолюбиві люди, потужна аграрна наука. Саме у сплаві науки, освіти, практики і самовідданої праці маємо гідні досягнення».

«Неможливий розвиток сільських територій, - говорить Сергій Чернов, - без сільськогосподарських підприємств – великих і малих. Але головне, що ви, працюючи на землі, хочете і можете розвивати ці території. На вас ми покладаємо великі надії і сподівання.

Внутрішні і зовнішні інвестиції сьогодні йдуть, насамперед, в сільськогосподарський аграрний сектор, вони тут працюють щорічно і неперервно.

Те, що з кожним роком матеріальна база агросектору зростає, рівень технологій вдосконалюється ще раз підтверджує, що ви вміло розпоряджаєтеся коштами, які у вас є, залучаючи їх ззовні».

Голова обласної ради зичив присутнім у залі завжди залишатись відданими професії, наголосивши, що керівники господарств, ветерани, які закладали підгрунтя сучасної інфраструктури аграрної промисловості, надали сільському господарству краю нинішніх масштабів. І саме вони визначають, наскільки вміло їх досвід зможе перейняти і використати молоде покоління.

Миру, злагоди і багатих врожаїв побажав голова облради працівникам сільського господарства Харківщини.