Обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!» нагороджено спеціальною відзнакою Мінрегіону та Ради Європи

В рамках цьогорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» Спеціальною відзнакою Мінрегіону та Ради Європи нагороджено практику Харківської обласної ради - Обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!». Практика відзначена у номінації «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування». Церемонія нагородження шостого конкурсу відбувалася за участі Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка, президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

Починаючи з 2014 року, Мінрегіон щорічно проводить конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». За чотири роки кращими визнано 108 практик.  Цього року проекти реалізовувалися за напрямками: «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування», «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах», «Співробітництво територіальних громад». Серед 29 фіналістів – 10 сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад.

На Харківщині обласний конкурс для дітей та молоді «Місцеве самоврядування – це ми!» проводиться серед школярів та студентів, починаючи з 2012 року.

У рамках Конкурсу передбачені наступні номінації:

- Кращий індивідуальний графічний твір «Моя громада» (для дітей віком до 17 років);

- Олімпіада з питань теорії та практики організації місцевої влади (для дітей віком до 17 років);

- Кращий індивідуальна письмова робота на тему «Що таке місцеве самоврядування?»;

- Краща індивідуальна письмова робота на тему: «Яке місцеве самоврядування нам потрібно?»;

- Краща колективна письмова робота на тему: «Ми знаємо, як це зробити!»;

- Брейн-ринг серед шкільних та студентських команд на тему місцевого самоврядування.

До слова, переможці цьогорічного  обласного конкурсу вже визначені і 7 грудня, у День місцевого самоврядування, отримають нагороди від голови обласної ради Сергія Чернова.