Фіналісти Школи місцевого самоврядування готуються презентувати свої проекти

Сьогодні у Будинку рад студентам Школи місцевого самоврядування, що проходить за підтримки заступника голови Харківської обласної ради Володимира Скоробагача, про особливості успішної презентації проекту розповів бізнес тренер з ораторської майстерності Дмитро Ляховецький.

Відтак експерт зазначив, що, виступаючи перед аудиторією спікер, перш за все, повинен заволодіти її увагою. Також він додав, що до презентації необхідно підходити креативно й не перенавантажувати її графіками та великими об'ємами інформації. Безперечно, зазначив Дмитро Ляховецький, важливо користуватись цифрами і фактами, але слід зберігати баланс.

У ході майстер-класу учасники пропрацювали ідеї своїх проектів, та, відштовхуючись від проблем, котрі вони порушують, змогли визначити акценти, які зможуть використати у майбутній презентації.

Проект «Школа місцевого самоврядування» має п'ять напрямків: «Юриспруденція», «Медицина», «Наука і освіта», «Молодіжна політика» та «Інформаційна політика». Саме за цими напрямками учасники готують підсумкові проекти.

Представники напрямку «Юриспруденція» планують проводити для випускників шкіл, які бажають обрати професію юриста, заходи, під час котрих вони знайомитимуться з майбутньою професією та матимуть змогу ще до вступу до університету зрозуміти, чи правильний вони зробили вибір, чи бачать себе у цій професії. Представники напрямку «Медицина» проводитимуть акції та роз'яснення серед студентів щодо протидії та запобігання розповсюдження низки інфекційних захворювань, зокрема, таких як ВІЛ/СНІД.

Учасники напрямку «Молодіжна політика» прагнуть створити одразу два проекти: Школу підприємництва та Проект з політичної освіти молоді.

Підвищити активність та мотивацію серед студентів навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації мають на меті представники напрямку «Інформаційна політика».

Молодь також ініціювала проект, серед завдань якого налагоджувати співпрацю вишів із різноманітними компаніями, закладами та установами, задля зменшення безробіття серед випускників. Він буде реалізований учасниками напрямку «Наука і освіта».