Сергій Чернов бере участь в обговоренні законопроекту про засади адміністративно-територіального устрою України

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов сьогодні бере участь у засіданні Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

На зазначеному засіданні Комітету уповноваженими представниками буде розглянуто та обговорено проект Закону про засади адміністративно-територіального устрою України (реєстр. №8051, КМУ, В. Гройсман), що визначає засади адміністративно-територіального устрою України, порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць.

Законопроект деталізує засади, на яких ґрунтується адміністративно-територіальний устрій України, систему адміністративно-територіальних одиниць, категорії та типи населених пунктів, інших територіальних утворень, повноваження органів державної влади та органів місцевого самоврядування з питань адміністративно-територіального устрою, порядок утворення, ліквідації, встановлення і зміни меж адміністративно-територіальних одиниць та населених пунктів.