Українська делегація вивчатиме італійський досвід організації публічної служби

8-13 жовтня голова Харківської обласної ради, президент Асоціації Сергій Чернов у складі вітчизняної делегації перебуватиме з ознайомчим візитом у Римі та Флоренції. Візит організовано Офісом Ради Європи в Україні з метою вивчення законодавчих рамок та практик функціонування системи місцевого самоврядування в Італійській Республіці.

Члени делегації дізнаються більше про державний нагляд за діяльністю органів місцевого самоврядування, поточні процеси децентралізації влади, взаємодію центрального, регіонального та місцевого рівнів урядування, участь органів місцевого самоврядування та їх асоціацій у законотворчих процесах, об'єднання територіальних громад та співробітництво муніципалітетів, а також про досвід управління публічними фінансами та послугами.

До складу делегації увійшли також народні депутати та урядовці, представники Адміністрації Президента України, Національного агентства з питань державної служби, регіональних влад та асоціацій органів місцевого самоврядування.