За участю представників Харківщини відбулась Друга Асамблея міст-побратимів України та Франції

В рамках Року французької мови в Україні відбулась друга Асамблея міст-побратимів у Києві, яку провели Посольство Франції в Україні та Асоціація «Україна-Франція» за участю МЗС і МОН України.

До заходу долучилися понад 80 учасників з різних куточків України та Франції. За програмою Асамблеї було проведено круглий стіл «Децентралізоване співробітництво між Францією та Україною: сучасний стан та перспективи».

В заходах Асамблеї прийняв участь радник президента Асоціації з питань міжнародного співробітництва Олексій Кірюхін.

Перед представниками міст та регіонів України виступила Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон, аташе с питань співробітництва в галузі французької мови пан Фабрис Пето, член делегації Європейського союзу пан Бенедикт Геррманн, представник Французької асоціації Ради Європейських муніципалітетів та регіонів пан Філіпп Тарріссон.

В ході Асамблеї було обговорено широке коло питань подальшої співпраці та перспектив реформ децентралізації в Україні з урахуванням французького досвіду.