Про здобутки міжрегіональної співпраці Харківщини й Польщі говоритиме Сергій Чернов на засіданні робочої групи Комітету регіонів ЄС-Україна з питань децентралізації у Брюсселі

Завтра, 13 лютого у Брюсселі відбудеться шосте засідання робочої групи Комітету регіонів ЄС-Україна з питань децентралізації. Участь у ньому візьме Сергій Чернов, голова Харківської обласної ради, президент Асоціації.

Пленарна частина та дебати відбуватимуться за участі представників Комітету регіонів ЄС, вітчизняних урядовців, міжнародних партнерів та представників ініціативи «Рівний рівному», серед яких п'ять європейських регіонів та п'ять українських, в тому числі Харківщина і її польський партнер – Великопольський регіон.

Сесія «Співпраця з Україною» буде присвячена огляду результатів, досягнутих в рамках проекту «Рівний рівному». Місто Раквере (Естонія) та Веселівська ОТГ (Запорізька область), м. Зарасай (Литва) та Чемеровецька ОТГ (Хмельниччина), Великопольський регіон (Польща) та Харківська область, м. Барлебен (Німеччина) та Широківська ОТГ (Запорізька область), регіон Саболч-Сатмар-Берег (Угорщина) та Хмельницька область поділяться результатами співпраці. Вони також дебатуватимуть про розбудову спроможності українських місцевих та регіональних влад завдяки співробітництву з ЄС на засадах «Рівний рівному».

Шляхи розвитку сильної України будуть предметом тематичних дебатів через призму розбудови співпраці між європейськими й українськими регіональними владами. Обговорюватиметься також політична ситуація в Україні і реформа децентралізації, як запорука зміцнення верховенства права та місцевої демократії.