У Харківській області відбулися перші вибори до Олексіївської сільської об’єднаної територіальної громади Первомайського району

30 червня 2019 року відбулися вибори депутатів сільських, селищних, міських рад ОТГ і відповідних сільських, селищних, міських голів у 66 об'єднаних територіальних громадах України (7 міських, 14 селищних, 45 сільських ОТГ).

У Харківській області такі вибори відбулися у новоствореній Олексіївській сільській об'єднаній територіальній громаді Первомайського району (Постанова ЦВК).

Кількість рад, що об'єдналися: 7.
Площа об'єднаної територіальної громади: 532.54 км 2.
Чисельність населення громади: 6933.
Сільське населення: 6933.

Нагадаємо, раніше, Берецька, Верхньобишкинська, Єфремівська, Киселівська, Михайлівська, Олексіївська та Слобідська сільські ради Первомайського району Харківської області виявили бажання створити Олексіївську ОТГ з центром в селі Олексіївка, а 4 грудня 2018 року ОТГ отримала позитивний висновок Харківської обласної державної адміністрації про відповідність проектів рішень Конституції та законам України.

Таким чином, на сьогодні у Харківській області утворено та працює вже 19 ОТГ.