175-річчя Іллі Рєпіна відзначатимуть на загальнодержавному рівні

Верховна Рада України сьогодні ухвалила в цілому проект постанови №10125 «Про внесення змін у додаток до постанови Верховної Ради України «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році». Ініціатором широкого відзначення ювілею видатного художника була Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області.

Про це повідомив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов під час пленарного засідання.

«Стало відомо, що Верховна Рада ухвалила в цілому внесення змін у додаток до постанови Верховної Ради України "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2019 році", якою доповнено перелік найважливіших подій у суспільно-політичному житті  країни. "За" проголосував 241 народний депутат.

Нагадаю, що у січні цього року, під час загальних зборів представників Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області було підтримано звернення до Верховної Ради України щодо прискорення розгляду Постанови «Про відзначення 175-річчя від дня народження Іллі Рєпіна», – сказав голова обласної ради.

Він також зазначив, що ця постанова відкриває шлях до прийняття іншої – Постанови про відзначення 175-річчя від дня народження Іллі Рєпіна, яка передбачає перелік заходів із святкування ювілею.

Сергій Чернов подякував народним депутатам Ігорю Шурмі та Валерію Писаренко за підтримку ініціативи Харківщини, ініціаторам законопроекту (Шурмі Ігорю Михайловичу, Литвину Володимиру Михайловичу, Ляшко Олегу Валерійовичу, Марченко Олександру Олександровичу, Матвієнко Анатолію Сергійовичу, Кужель Олександрі Володимирівні, Єленському Віктору Євгеновичу, Яценко Антону Володимировичу, Семенуху Роману Сергійовичу) та усім парламентарям за підтримку документу.

Так, у 2019 році на загальнодержавному рівні відзначатимуть 185 років із дня заснування Національного педагогічного університету імені Михайла Драгоманова, 100 років із часу заснування Подільського державного аграрно-технічного університету, а також 5 серпня 2019 року відзначать 175 років із дня народження художника Іллі Рєпіна.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...