В Україні стартував проект «Поліцейський офіцер громади»

«Поліцейський офіцер громади» – спільний проект Уряду і Нацполіції. Мета проекту, щоб кожна об'єднана територіальна громада мала поліцейського офіцера, який буде на постійному зв'язку та допомагатиме громаді. Згідно з планом проекту за 2019-2020 роки мають бути відібрані 1624 поліцейських для громад.

 

Уряд буде направляти фінансування, для того, щоб поліцейські у кожному куточку України були якісно забезпечені та могли професійно виконувати свій службовий обов'язок – забезпечувати порядок і безпеку.

 

Крім того, реформа децентралізації надала нові фінансові можливості громадам, в першу чергу малим містам і селищам, які можуть їх спрямувати на освіту, медицину і в тому числі – громадську безпеку.

 

Цьогоріч проект планують втілити у 802 об'єднаній територіальній громаді. До кінця 2020 року він має охопити всю територію України.

 

Довідково

 

Поліцейські-переможці конкурсного відбору проходять спеціальний підготовчий курс міжнародного рівня (тактична підготовка з моделюванням ситуацій, контраварійне кермування, навички проактивної діяльності, методи взаємодії поліції та громади).

 

Відібрані поліцейські громад централізовано отримають: однострій, планшетні комп'ютери та боді-камери, радіостанції, спеціальні засоби, засоби індивідуального захисту, озброєння, спеціалізовані легкові автомобілі.

 

Пілотне впровадження проекту у Дніпропетровській області почалось з 29.11.2018 р. 21 ОТГ та 1 сільська рада беруть участь у пілоті. Відібрано 34 поліцейських із 107 кандидатів.

 

Пілотне впровадження проекту в Кіровоградській області розпочалось з 03.11.2018 р. 17 із 20 діючих ОТГ висловили бажання взяти участь у проекті, з яких 12 мають достатній фінансово-технічний потенціал для участі в пілотному проекті.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...