Уряд затвердив Перспективний план формування територій громад Харківщини

Кабінет Міністрів України затвердив перспективні плани формування територій громад Житомирської, Миколаївської та Харківської областей. Відповідні розпорядження Уряд прийняв на засіданні 15 квітня. Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій В'ячеслав Негода.

 «Уряд підтвердив свою тверду позицію щодо продовження процесу формування спроможних громад та децентралізації і дав старт завершальному етапу затвердження перспективних планів. Документи, затверджені сьогодні, охоплюють всю територію названих областей. Перспективні плани готували обласні державні адміністрації спільно з Мінрегіоном, Мінфіном, Мінекономіки, Мін'юстом, всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування», - пояснив В'ячеслав Негода.

 Він припустив, що в найближчі тижні буде затверджено перспективні плани всіх областей. За попередніми даними, у документах, більшість з яких поки що є проектними, налічується трохи більше 1400 спроможних громад.

 «В ці дні тривають завершальні консультації з облдержадміністраціями щодо перспективних планів. Вони проходять в онлайн форматі. Та тільки після затвердження Урядом всіх документів, ми зможемо сказати, скільки в Україні буде громад. Зрештою, важлива не кількість, а здатність кожної громади надавати своїм мешканцям якісні послуги. Коли ми говоримо про послуги, то маємо на увазі не тільки видачу якихось довідок, як це дехто вважає. Хоча і це важливо. Але мова йде також про здатність громади вирішувати всі питання місцевого значення та бути стратегом у плануванні свого успішного майбутнього і ефективним виконавцем своїх стратегій», - сказав В'ячеслав Негода.

 За його словами, перспективні плани стануть основою адміністративно-територіального устрою базового рівня.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...