Вдосконалення законодавства

Всеукраїнська асоціація районних та обласних рад звернулася до Кабінету Міністрів України з пропозицією розглянути питання вилучення з повноважень військових адміністрацій функції із затвердження обласних та районних бюджетів, програм соціально-економічного й культурного розвитку, відповідно тих областей та районів, адміністративні центри яких не окуповані та не оточені.

Триває активна підготовка до наступного бюджетного року і нещодавно Міністерство фінансів України на виконання положень статті 75 Бюджетного кодексу України у листі до департаментів фінансів обласних та Київської міської державних адміністрацій довело до місцевих органів влади інформацію про особливості складання розрахунків до проектів місцевих бюджетів на 2023 рік.

Розроблення нової редакції Закону України “Про колективні договори і угоди” передбачено пунктом 56 Плану законопроектної роботи Верховної Ради України на 2021 рік, затвердженого Постановою Верховної Ради України від 02.02.2021 № 1165-IX.

Тітов Микола Ілліч,

кандидат юридичних наук, доцент, Заслужений юрист України,

перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, депутат Харківської обласної ради V-VII скликань.

Микола Тітов, експерт УАРОР  взяв участь в узгоджувальній нараді щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», яка відбулася під головуванням заступника Міністра Мінрегіонбуду В’ячеслава Негоди.

Микола Тітов, експерт УАРОР  - член робочої Міжвідомчої групи вкотре взяв участь у засіданні.  Засідання відбулося під керівництвом Наталії Алюшиної, Голови Національного агентства України з питань державної служби, керівника Міжвідомчої робочої групи.
Учасниками заходу також стали народні депутати, експерти та інші стейкголдери.
Всього планується 7-8 засідань Міжвідомчої робочої групи щодо підготовки нової редакції Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Сьогодні, 11 травня 2021 року, Микола Тітов, експерт УАРОР, член робочої групи взяв участь у першому засіданні Міжвідомчої робочої групи щодо підготовки нової редакції Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування».

Сторінка 1 із 17

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...