Центр розвитку громад

Основною метою роботи ЦРГ є сприяння сталому розвитку місцевого самоврядування та територіальних громад.  Завданнями роботи ЦРГ є координація роботи територіальних громад регіону щодо залучення джерел технічних ресурсів, в тому числі міжнародних, проведення інформаційної роботи та надання методичної підтримки у реалізації проектів і програм – членам Асоціації та представникам територіальних громад області.

Центр розміщується за адресою у Харкові: майдан Свободи, 5, Держпром, 1 під’їзд. Телефон (057) 705-01-69.

Керівник Центру: Немикіна Людмила Петрівна, віце-президент Асоціації, голова бюджетної комісії Харківської обласної ради.
Заступник керівника Центру: Пронькіна Галина Степанівна.

Скачати Положення про Центр.

Новини, події Центру:

На виконання Закону №2710-ІХ, яким в Державному бюджеті на 2023 рік передбачено 23,9 млрд гривень додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам,

Програма «U-LEAD з Європою» продовжує роботу в напрямку експертної підтримки територіальних громад щодо проєктної діяльності та допомоги у залученні міжнародних коштів для відновлення та розвитку територій у військовий час.

5 грудня стартував проєкт на конкурсній основі «СпівДія Ноут», в межах якого освітні заклади, неприбуткові організації та самозайняті особи України отримають 5000 сучасних ноутбуків з ліцензійним програмним забезпеченням.

Віцепрезидент, керівник Центру розвитку громад Асоціації Людмила Немикіна поінформувала учасників Загальних зборів про проведену роботу керівником Асоціації Тетяною Єгоровою-Луценко щодо залучення  фінансової та ресурсної допомоги, спрямованої на розвиток територіальних громад області, в рамках транскордонного співробітництва.

Сторінка 1 із 7

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 61 місцева рада, в тому числі - 53 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 95% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...