Для громад Куп’янського району відбувся виїзний семінар-практикум з надання методичної допомоги

Триває череда проведення виїзних семінарів-практикумів для територіальних громад області. Сьогодні семінар-практикум проведено для громад Куп’янського району.  В ньому взяли участь  представники Куп’янської міської, Великобурлуцької,  Дворічанської, Шевченківської селищних, Вільхуватської, Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської сільських територіальних громад.

В заході взяли участь  голова Куп’янської районної ради Ігор Коваленко, начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків Харківської обласної ради Наталія Пугач, начальник відділу територіальних громад, інвестицій та проєктного менеджменту обласної ради Олена Мороз, представники Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області.

Олена Мороз звернула увагу присутніх, що метою обласного конкурсу кращих практик місцевого самоврядування «Крок до успіху», який започаткований у 2021 році, є відбір, визначення і поширення успішних практик органів місцевого самоврядування Харківської області щодо реалізації проєктів, програм, комплексу заходів, що позитивно впливають на сталий розвиток громади.

На семінарі розглядалось також питання розбудови ефективної системи надання медичних послуг населенню шляхом фінансової підтримки місцевих ініціатив, соціально-економічного розвитку громади, особливості реалізації проєктів-переможців цьогорічних обласних конкурсів, таких як конкурс проєктів місцевого та територіального розвитку «Разом в майбутнє» та конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді».

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...