Сергій Шаршов: Законопроєкт про службу в органах місцевого самоврядування — ще один крок до децентралізації

Законопроєкт про службу в органах місцевого самоврядування покликаний, зокрема, розширити можливості залучення до роботи професійних управлінців.

Про це повідомив генеральний директор Директорату з питань розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади та адміністративно-територіального устрою Мінрегіону Сергій Шаршов під час онлайн-дискусії «Очікування від законопроєкту «Про службу в органах місцевого самоврядування».

«Новий законопроєкт розроблений у співпраці з органами місцевого самоврядування, а отже, враховує їх інтереси. Його ухвалення — це ще один крок на шляху підтримки та прискорення децентралізації і реформи місцевого самоврядування в Україні.  До того ж, це сприятиме підвищенню привабливості служби в органах місцевого самоврядування та залученню професіональних фахівців», — наголосив Сергій Шаршов.

Документом пропонується:

  • розмежувати статус службовців місцевого самоврядування та виборних посадових осіб місцевого самоврядування;
  • закріпити принцип політичної неупередженості службовців місцевого самоврядування;
  • упорядкувати проведення відкритих конкурсів на посади службовців місцевого самоврядування;
  • запровадити щорічне оцінювання роботи представників місцевого самоврядування; 
  • встановити рамки посадових окладів;
  • запровадження механізмів кар’єрного просування;
  • закріплення повноважень керівника служби в органах місцевого самоврядування;
  • удосконалити кадровий резерв тощо.

Зазначимо, законопроєкт розроблений Національним агентством України з питань державної служби. Наразі він опрацьовується профільним Комітетом Верховної Ради України.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов повідомив про шість пріоритетних завдань для законодавчого забезпечення реформи децентралізації.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...