Микола ТІТОВ про неконституційність законів 1009-IX та 907-IX та про зміни до Основного Закону

Перший віце-президент-виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області , експерт Української асоціації районних та обласних рад, Заслужений юрист України Микола Тітов проаналізував гострі питання, що опинилися на порядку денному української децентралізації.

Так, опираючись на норми чинної Конституції, експерт обґрунтував чому закони 1009-IX та 907-IX, що певною мірою обмежили діяльність районних рад, є неконституційними.

Також Микола Тітов дав свою оцінку тексту змін до Основного Закону в частині децентралізації, що був напрацьований в ході публічних консультацій. Він зазначив, що документ має багато позитивних положень, втім його необхідно розширити, зокрема акцентувавши увагу на повноваженнях органів місцевого самоврядування.

Ознайомитись з текстом можна ТУТ.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...