ТОП-25 поширених помилок при заповненні декларації

НАЗК підготувало пам’ятку “ТОП-25 поширених помилок при заповненні декларації”

 Зокрема:

1️⃣Не вказують інформацію про об’єкти нерухомості та транспортні засоби, які належать їм або членам сім’ї на праві власності чи користування. Найчастіше забувають про земельні ділянки та автомобілі.

2️⃣Не зазначають вартість об’єктів декларування. Наприклад, квартир, будинків, земельних ділянок, автомобілів, цінного рухомого майна (ювелірних виробів, годинників, колекцій та ін.) тощо. При цьому здебільшого інформація про таку вартість відома або могла бути відомою декларанту.

3️⃣Народні депутати України часто не зазначають вартість цінного рухомого майна у розділі 5 «Цінне рухоме майно (крім транспортних засобів)», навіть тоді, коли вона відома, а також необґрунтовано включають речі до складу колекцій без наявності документів, що підтверджують їх придбання (набуття), включення до складу колекції.

4️⃣Депутати місцевих рад вказують замість посади, за якою виник обов’язок подати декларацію, «депутат», фактичну посаду та місце роботи. Наприклад, директор ТОВ, водій підприємства, пенсіонер чи безробітній.

5️⃣Посадовці органів місцевого самоврядування у розділі 3 «Об’єкти нерухомості» можуть не декларувати жодного об’єкта, що використовувався для проживання у звітному періоді. Не вказують навіть власне місце проживання та місця проживання членів сім’ї.

Більш детально можна ознайомитись тут

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...