Великий східний регіон Франції візьме участь у відбудові Харківщини та готовий прийняти наступне пленарне засідання обласної ради

Про це повідомила голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. Вона виступила перед депутатами регіональної ради Гранд-Ест і розповіла французьким колегам про ситуацію, що склалася на Харківщині через російську агресію.

«У Страсбурзі була важлива та дуже продуктивна зустріч з головою регіональної ради Гранд-Ест Жаном Роттнером. Йшлося про допомогу Харківщині від наших європейських друзів та подальшу співпрацю на перспективу», - сказала керівниця Харківської обласної ради.

Вона нагадала, що раніше регіон Гранд-Ест зібрав і вже відправив 100 тонн гуманітарної допомоги. Зараз вантаж прямує в Україну і буде розподілений між громадами Харківщини.

«З паном Роттнером підписали Меморандум про дружбу та співробітництво між Харківською обласною радою та регіоном Гранд-Ест. Таким чином, зафіксували наміри працювати над зміцненням взаємовигідного економічного, соціального та культурного співробітництва.

Крім того, ще обговорили низку важливих питань.

Домовилися, що регіон Гранд-Ест обере у Харківській області будь який з інфраструктурних об’єктів, зруйнованих агресором і, фінансуватиме його реставрацію, по завершенні якої відбудеться спільне урочисте відкриття.

Зокрема, від імені Великого східного регіону пан Роттнер висловив намір сприяти відбудові міського будинку культури у Лозовій, шокуючи кадри ураження якого вже облетіли увесь світ.

Також Жан Роттнер повідомив, що на найближчій сесії регіональної ради Гранд-Ест будуть виділені кошти для організації проживання, забезпечення харчуванням та усім необхідним жителів Харківщини які в результаті російської агресії втратили житло. Передовсім тих мешканців, Харкова та області, хто переховувався на станціях метрополітену

Крім того, йшлося про можливість організації найближчим часом зустрічі представників бізнесу обох регіонів у форматі відеозв’язку та можливості встановлення у Харківській області промислово-виробничих ліній.

Голова регіональної ради Гранд-Ест запропонував наступне пленарне засідання сесії  Харківської обласної ради провести у Страсбурзі та гарантував повне забезпечення всього, щоб засідання відбулося.

Пан Роттнер підтвердив готовність регіону Гранд-Ест взяти на себе організацію та розміщення у Страсбурзі регіонального представництва Харківської області для прийняття делегацій з нашого регіону, проведення двосторонніх зустрічей та поширення інформації про Харківщину. Також він надає у розпорядження Харківської обласної ради представництва регіональної ради Гранд-Ест у Страсбурзі Парижі та Брюсселі.

Крім того, він висловив зацікавленість всебічно сприяти академічному обміну для молодих харківських вчених з університетами регіону Гранд-Ест.

Дякую за допомогу та підтримку! Дуже добре, що Харківщина тепер має такий щирий регіон-побратим. Переконана, що наше співробітництво буде на користь обом сторонам», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

Гранд-Ест, або Великий східний регіон, адміністративний центр – Страсбург, об’єднав історичні області Ельзас, Лотарингія, Шампань та Ардени. Населення – 5,5 млн. До регіональної ради Гранд-Ест входять 169 депутатів.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...