Президент Асоціації другий день працює у Брюсселі в рамках Дня розширення Європейського комітету регіонів!

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у роботі пленарного засідання, зокрема у обговоренні «Україна, Грузія, Молдова - нові країни-заявники, нові напрямки, нові очікування». Інша тематична дискусія, де була присутня, дискусії «Молодь та розширення ЄС».
Йшлося стосовно пропозицій від країн-партнерів щодо організації на їх території ознайомчих поїздок та відпочинку в курортних установах для українських дітей та молоді. Крім того, обговорили питання продовження шкільної освіти на території країн Європи для українських дітей, які були змушені виїхати через російську агресію. А також перспективні напрямки міжвузівської співпраці.?‍?
Також Тетяна Петрівна провела зустріч з керівництвом Асамблеї європейських регіонів. Запросила голову Асамблеї Магнуса Бернтссона взяти участь у пленарному засіданні чергової сесії обласної ради, яке продовжить свою роботу найближчим часом.
Більш того, за цей час буде розглянуте питання членства Харківської обласної ради у Асамблеї європейських регіонів, зі скасуванням членських внесків.????
Разом з тим у роботі пленарного засідання поточної сесії Харківської обласної ради виявив бажання взяти участь Президент регіональної ради французького регіону Гранд-Ест Жан Роттнер, на якій він запросить депутатів Харківскої обласної ради до Страсбургу, для проведення сессї офлайн та робочої зустрічі.????
Тетяна Єгорова-Луценко поділилася враженнями від фотовиставки, у холі у брюссельського Дельрос білдінг, де розмістився Комітет регіонів, присвяченій Україні та її боротьбі проти агресора. Не аби який інтерес відвідувачів викликали фото, які зображують роботу органів місцевого самоврядування, міських голів, в умовах повномасштабних бойових дій. Особливу увагу прикувала до себе частина експозиції, присвячена героям «Азовсталі».????
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...