На Харківщині продовжуються заходи з вирішення продовольчих питань тергромад

На виконання Меморандуму про співпрацю між Асоціацією органів місцевого самоврядування та ГО «Харківський обласний центр дорадництва», який є партнером Продовольчої та сільськогосподарської організації Об’єднаних націй (ФАО), розпочато реалізацію спільного проєкту.

Цей проєкт передбачає надання надзвичайної допомоги в галузі продовольчої безпеки та засобів для існування постраждалим від російської агресії у громадах Харківської області.

Проєкт буде підтримувати сільські домогосподарства, виробничі потужності яких підірвані через бойові дії. Так, передбачається надання сільськогосподарських ресурсів (кормів для тварин, насіння овочів тощо).

Крім того, досягнуті домовленості щодо надання грошової допомоги (у вигляді ваучерів) для придбання будівельних матеріалів мешканцям громад, житло яких постраждало від бойових дій.

Активну участь в реалізації проєктів ФАУ візьме Центр інформаційно-методичної і правової допомоги та розвитку громад Асоціації.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...