Почалися перші виплати у межах програми єВідновлення

Програма єВідновлення успішно стартувала.

Перші виплати на допомогу із відновлення пошкодженого житла нараховані. Продовжуємо працювати над розширенням і вдосконаленням програми, щоб усі, чиє майно було пошкоджено або знищено внаслідок російської агресії, могли швидко й доступно отримати компенсацію. Про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час наради щодо виплат компенсацій за пошкоджене та зруйноване житло.


У нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Як повідомили в Мінінфраструктури, грошову допомогу для дрібного ремонту власного житла отримають 8 заявників з Ірпінської громади Київської області та Селидівської громади Донеччини. Загальна сума нарахованих коштів складає понад 847 тисяч гривень.

Одним із заявників, який отримає грошову допомогу, стане 78-річна жителька Селидівської громади Донецької області. Вона подала заяву на отримання допомоги через застосунок Дія.

"Ця історія є свідченням успішності цифровізації послуг для населення та доступності послуги єВідновлення в Дії", - зазначили в Мінінфраструктури.

Загалом українці подали понад 17,3 тис. заяв на допомогу з відновлення пошкодженого майна. Уряд уже виділив на це 4,4 млрд грн.

Прем’єр-міністр дав завдання Мінінфраструктури прискорити роботу над механізмом компенсацій людям, які вже зробили ремонт власним коштом.

Також Глава Уряду порушив питання ефективності роботи місцевих комісій, що займаються верифікацією пошкоджень.

«Наразі створено 444. Маємо досягти показника в 700 комісій. Їхня робота повинна бути публічною й доступною кожному громадянину. Так само як і процес подачі заявок та відстеження етапів їхнього розгляду», — сказав Прем’єр-міністр.

В Мінінфраструктури зазначили, що старт виплат можливий тільки після створення комісій у громадах та оперативно розглянутих заяв. У Міністерстві навели перелік громад, де поик робота з розгляду заяв ведеться недостатньо активно.

Кількість нерозглянутих заяв:

  • Харківська – 3 168 нерозглянутих заяв,
  • Ірпінська – 1 770,
  • Чернігівська – 675,
  • Ізюмська – 538,
  • Гостомельська – 505,
  • Бучанська – 464,
  • Херсонська – 463,
  • Дергачівська – 423,
  • м. Київ – 419
  • Балаклійська – 377,
  • Лиманська – 288,
  • Макарівська – 274.

"Закликаємо органи місцевого самоврядування, які не розпочали роботу з розгляду заяв на отримання компенсацій для відновлення житла, прискорити запуск їх роботи. Від цього залежить те, чи українці зможуть в найкоротші строки отримати допомогу для підготовки власного житла до осінньо-зимових холодів", - зазначили в Міністерстві.

Більше про єВідновлення можна дізнатися на сайті програми.

Окрім цього, додаткову інформацію можна отримати, звернувшись на спеціальну урядову гарячу лінію 1545 (кнопка 2) або чат-боти Урядового контактного центру за посиланням:

Telegram

Facebook

«Урядовий контакт центр» у Viber

Також можна звернутись до команди підтримки Дії, надіславши повідомлення на сторінках Дії в Facebook, Telegram та Viber.

* за матеріалами сайту "Децентралізація"

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...