Надання практичної допомоги місцевим радам

За дорученням президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, Центром інформаційно-методичної і правової допомоги та розвитку громад Асоціації за підтримки ГО «Інститут прикладних гуманітарних досліджень»

проведено виїзний кущовий семінар-практикум з питань організаційно-правового забезпечення фіксації фактів пошкодження (руйнації) житла та механізмів компенсації (відшкодування шкоди) власникам житла, зруйнованого або пошкодженого внаслідок російської збройної агресії проти України. 

Учасники семінару - голови громад, їх профільні заступники, спеціалісти, старости громад Дергачівської міської та Золочівської селищної рад. 

Під час відкриття заходу виступили В’ячеслав Задоренко - начальник Дергачівської міської військової адміністрації та Леонід Канивець – заступник начальника Золочівської селищної військової адміністрації, які подякували за організацію семінару, надання актуальної і вичерпної практичної допомоги. 

Експерти ГО «Інститут прикладних гуманітарних досліджень», правознавці  Ярослав Бєлих та Ірина Підкуркова відповіли на чисельні запитання учасників семінару, надали практичну допомогу щодо організації роботи комісій з розгляду питань надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, а також провели практичні заняття з оформлення документів з фіксації таких пошкоджень тощо. 

Модератором заходу вступив Микола Тітов – перший віцепрезидент – виконавчий директор Асоціації.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...