На Харківщині стартував перший в Україні регіональний медичний проєкт

Сьогодні голова Харківської обласної ради Артур Товмасян провів засідання Конкурсної комісії обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді». Участь у роботі комісії взяли перший заступник голови обласної ради Альберт Кононенко, заступники голови Тетяна Біловол й Андрій Малиш.

 «В регіоні був успішно проведений конкурс «Ефективна первинна медицина в громаді», що реалізовувався за підтримки наших європейських партнерів. Ми навчили фахівців медичної галузі та керівників громад працювати в умовах рефоромування сфери охорони здоров'я та застосовувати сучасні європейські підходи. Також вдалося покращити матеріально-технічну базу первинної медичної ланки. Такий корисний досвід потрібно використовувати у подальшій роботі для розвитку громад. Тому минулого року було прийнято рішення про впровадження обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді». Він спрямований на підтримку і первинної, і вторинної ланок. Учасники конкурсу – органи місцевого самоврядування, які є засновниками медзакладів», - зазначив Артур Товмасян.

 Він також наголосив, що в Україні подібних проектів немає, Харківщина може бути прикладом для інших областей.

 За умовами конкурсу, мініпроєкти мають бути некомерційними, спрямованими на оснащення медичних закладів сучасним обладнанням та спеціальною апаратурою, створення належних умов праці та медичного обслуговування населення, у тому числі людей з обмеженими можливостями, впровадження інновацій. Загальний бюджет мініпроєкту складає до 500 тисяч гривень.

 «Мініпроєкти виконуються на умовах обов'язкового співфінансування: не більше 70% від вартості проєкту – кошти обласного бюджету, не менше 30% - кошти громад та партнерів. До того ж до конкурсного відбору від одного учасника приймається лише одна заявка», - повідомила заступник голови Конкурсного коміcії, голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету Людмила Немикіна.

 Мініпроєкти мають бути реалізовані на території Харківської області протягом одного бюджетного року, перевага надаватиметься мініпроєктам, реалізація яких планується на сільських територіях. Реєстрація проєктів триватиме з 8 квітня по 4 травня.

 Також під час засідання комісії було затверджено конкурсну документацію, з якою можна ознайомитися тут.

 Засідання конкурсної комісії «Ефективна медицина в громаді». Презентація  http://oblrada.kharkov.ua/uploads/effective_medicine_in_the_gromada/emg2021present.pdf

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...