Відбулося обговорення проекту Закону України "Про місцеві державні адміністрації"

Член робочої групи Микола Тітов взяв участь у другому засіданні із підготовки законопроекту про МДА (#4298) до другого читання.

✅Члени робочої групи одностайні в позиції, що голови МДА мають стати державними службовцями. Жодних змін. 

✅ Враховуючи статус державних службовців мають діяти обмеження щодо суміщення роботи з політичною діяльністю. Ще одна фіксація даного положення у статті 8.

✅ Переважна більшість членів робочої групи підтримали правки щодо приведення у відповідність до статті 118 Конституції у частині можливості скасування рішень голови РДА головою ОДА, якщо ті порушують Конституцію і Закони України.

❌ Попри різні думки рекомендуватиму комітету відхилити пропозиції, що передбачають прив'язку перебування на посаді голів МДА до строку повноважень президента. Маємо продовжувати курс на деполітизацію посади.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...