Асоціація виступила співзасновником геопарку

Сьогодні територіальне Управління юстиції у Харківській області здійснило реєстрацію громадської спілки «ХАРКІВСЬКИЙ ГЕОПАРК ВЕРХНЄ ПРИДОНЦОВ'Я», співзасновником якої виступили Асоціація органів місцевого самоврядування області та ГО «Східно-Європейський інститут транскордонних досліджень».

 Основною метою створення Спілки є охорона геологічної спадщини та сприяння сталому розвитку територіальних громад Харківської області завдяки підвищенню туристичного іміджу та залученню інвестицій.

 Неприбуткова спілка буде займатися популяризацією і розвитком саме геотуризму в Україні, налагоджувати співробітництво з українськими та іноземними державними і громадськими організаціями, перш за все, з Глобальною мережею геопарків - Global Geoparks Network (GGN), Європейською мережею геопарків - European Geoparks Network (EGN), фондами, науковими установами та підприємствами.

 Рішення про заснування спілки було прийнято Загальними зборами Асоціації ще 24 грудня 2019 року. З того часу було проведено широку підготовчу роботу, розроблено концепцію роботи Геопарку, його символіку, створено офіційний веб-сайт та підготовлено необхідний пакет документів.

 Незабаром буде відкрито офіційний веб-сайт Геопарку, адресу якого ми анонсуємо на сторінках нашого сайту у новинах.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...