Попередня Наступна

Практика співробітництва територіальних громад

Близнюківський та Великобурлуцький райони Харківської області

Пілотні проекти зі співробітництва територіальних громад були реалізовані в Великобурлуцькому і Близнюківському районах області.

Так, 22 березня 2017 року за участю президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Чернова С.І., вперше в Харківській області було підписано договір про співробітництво селищної та декількох сільських рад Великобурлуцького району у формі реалізації спільного проекту «Тільки разом зробимо село привабливим».

 

12 липня 2017 року підписано ще один договір про співробітництво селищної та сільських рад Великобурлуцького району з метою реалізації проекту «Спільні зусилля – чисте довкілля».

 

31 липня 2017 року та 18 серпня 2017 року у Близнюківському районі між сільськими радами укладено два договори зі співробітництва з метою створення спільних комунальних підприємств «Добробут» та «Благоустрій».

 

У ході реалізації договорів про співробітництво територіальних громад розпочалося активне впровадження заходів по благоустрою та утриманню населених пунктів у належному санітарному стані.

З'явилася можливість придбати спеціалізовану автомобільну техніку: сміттєвоз, автомобіль для викачування рідких побутових відходів, колісний трактор, відвал для трактора, піскорозкидувач, подрібнювач гілок, тракторний причеп, косарки ротаційної з обладнанням для косіння трави та обрізання гілок, щітковий пристрій для очищення дорожнього покриття, контейнери для збору твердих побутових відходів, пересувний міні-асфальтний завод, а також виконати облаштування контейнерних майданчиків тощо.

 

Унаслідок реалізації проектів співробітництва територіальних громад, створення комунальних підприємств, придбання спеціальної техніки і обладнання, необхідного для виконання робіт по благоустрою, населені пункти будуть утримуватися в належному стані.

 

Вулиці, парки та сквери набудуть більш естетичного вигляду. Дороги комунальної власності будуть утримуватись у належному безпечному стані в усі пори року.

З'явиться можливість організованого та своєчасного збору побутових відходів у сільських населених пунктах. Підвищиться ефективність боротьби з бур'янами, і як наслідок покращиться самопочуття громадян, які страждають на алергію.

Зміцниться матеріально-технічна база, поліпшиться фінансовий стан відповідних комунальних підприємств та розшириться спектр і якість послуг, які вони будуть надавати територіальним громадам.