Попередня Наступна

Територіальний центр соціального обслуговування

Ізюмський район Харківської області

У 1992 році Ізюмською районною радою був створений територіальний центр соціального обслуговування.

 У територіальному центрі сформовані структурні підрозділи: 6 відділень соціальної допомоги вдома, 1 відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, 1 відділення денного перебування.

 Відділеннями соціальної допомоги вдома обслуговується 1149 чоловік, із них 537 – одиноких ( 71% жінки), 612 громадян обслуговуються на платній основі.

Соціальні послуги відділеннями соціальної допомоги вдома надаються на території всіх 17 сільських рад району.

 Соціальні робітники надають такі послуги: придбання та доставка товарів із магазину та медикаментів; виклик лікаря; приготування їжі; оформлення субсидії; оплата комунальних платежів; допомога в обробітку присадибних ділянок тощо.

 На обслуговуванні у відділеннях адресної допомоги знаходиться 1799 чоловік, із них: 1235 - на платному обслуговуванні та 564 - на безоплатному обслуговуванні.

Терцентр контролює питання повного забезпечення паливом одиноких громадян. Центр має 7 бензопилок та один дровокол. 8 соціальних робітників-чоловіків при відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги займаються заготівлею палива, різноманітними роботами з ремонту в житлових та господарських приміщеннях, зокрема, ремонтом дверей, ганку, даху, вікон, підлоги, паркану, а також, послугами з роботи по господарству: обрізка дерев, оранка та культивація городів, косіння трави, перевіз та складання сіна, розчистка снігу тощо.

 Для соціальних робітників закуповуються велосипеди, куртки, чоботи, сумки тощо.

 У складі територіального центру працює одне відділення денного перебування, яке обслуговує 1575 громадян похилого віку.

 У приміщеннях кожної філії цього відділення, що розташовані на території 12 сіл району, з підопічними працюють медичні сестри та організатори культурно-дозвіллєвої діяльності.

 Тут є кімнати здоров'я, кімнати дозвілля, кімнати аромотерапії, кімнати для прання, перукарня. Громадяни похилого віку завжди з бажанням приходять до відділення денного перебування. Тут вони мають змогу поспілкуватися, отримати різнобічні види соціальних послуг.

 У терцентри є свій сайт: http://tercirda.in.ua, а також відеокамера, тому всі заходи транслюються по місцевому телебаченню, висвітлюються в районних вістях. Крім цього надається інформація в місцеву пресу.

 Районна ветеранська організація періодично проводить семінари на базі відділень денного перебування, де головам первинних ветеранських організацій розповідають про роботу Центру.

 Click to enlarge image 1.JPGClick to enlarge image 2.JPGClick to enlarge image 3.JPGClick to enlarge image 34.JPGClick to enlarge image 4.JPGClick to enlarge image 5.JPGClick to enlarge image 6.JPGClick to enlarge image 7.JPGClick to enlarge image 78.JPGClick to enlarge image 8787.JPG

 Контакти:

 Ізюмська районна рада Харківської області

Адреса: м.Ізюм,

пл. Центральна, 1.

Тел./факс: (05743)2-12-39

Електронна адреса:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Адреса веб-сайту районної ради:

http://izyumrairada.gov.ua

Адреса веб-сайту Територіального центру соціального обслуговування:

http://tercirda.in.ua.

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...