Попередня Наступна

Практика роботи комунальної аптеки

м. Лозова Харківської області

Комунальне підприємство «Лозівська муніципальна аптека» Лозівської міської ради Харківської області засновано Лозівською міською радою Харківської області (рішення від 28 грудня 2012 року.

У період 2013-2015 років це комунальне підприємство опинилося на межі банкрутства.

У 2016 році за ініціативи міського голови новим складом Лозівської міської ради вжито заходів, спрямованих на фінансове оздоровлення підприємства. Було змінено керівництво аптеки, надано безповоротну фінансову підтримку у сумі 1,5 млн грн, у всіх комунальних лікувально-профілактичних закладах аптеці надані приміщення для розміщення аптечних пунктів.

Це дозволило в стислий термін зміцнити матеріально-технічну базу, поповнити обігові кошти, відкрити нові аптечні заклади.

Також аптекою укладено договори про лікарське забезпечення сільського населення із 28 амбулаторіями загальної практики сімейної медицини та фельдшерсько-акушерськими пунктами, що розташовані в Лозівському районі Харківської області.

На цей час КП «Лозівська муніципальна аптека» - потужна аптечна мережа, що складається із 3 аптек та 8 аптечних пунктів.

Чистий прибуток КП за 2017 рік склав 200 тис грн.

Загальна сума податків, що сплачена підприємством, – близько 1, 3 млн грн, тобто аптека за рік майже повністю повернула в бюджет кошти, які їй були надані в якості фінансової підтримки.

КП «Лозівська муніципальна аптека» - єдиний аптечний заклад, який виконує всі державні соціальні програми, здійснює лікарське забезпечення мешканців міста і району за урядовою програмою «Доступні ліки», а також - за безплатними та пільговими рецептами, для постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС.

КП «Лозівська муніципальна аптека» - єдиний аптечний заклад, який забезпечує наркотичними знеболюючими та психотропними лікарськими засобами мешканців не тільки міста Лозової та Лозівського району, а й Близнюківського та Первомайського районів.

За видом, організаційною формою, способом утворення та формування статутного фонду, формою власності підприємство є унітарним комунальним підприємством, заснованим на комунальній власності територіальної громади м. Лозової.

За свою роботу в 2017 році КП «Лозівська муніципальна аптека» отримала професійну нагороду «Аптекар» у номінації «Краща аптечна установа області» у конкурсі Національного фармацевтичного університету.

Click to enlarge image 20180118_080205.jpgClick to enlarge image 20180118_115329.jpgClick to enlarge image 20180118_121544_001.jpgClick to enlarge image P1000867.jpgClick to enlarge image P1100700.jpg

 

Контакти:

Лозівська міська рада Харківської області

Адреса: м. Лозова,

вул. Ярослава Мудрого, 1.

Тел./факс: 05745-23767.

Електронна адреса:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Адреса веб-сайту:

https://lozovarada.gov.ua/