Попередження

JFolder::files: шлях не є текою. Шлях: /var/www/maestro-40529/data/www/association.kharkov.ua/images/NEWS/2020/23-01-2020

Повідомлення

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NEWS/2020/23-01-2020

Майбутня стратегія розвитку регіону базуватиметься на п’яти цілях

На цьому наголосив голова президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, відкриваючи загальні збори Асоціації.

Звертаючись із вступним словом до учасників, Сергій Чернов підкреслив, що наразі ставимо за мету не тільки в найкоротші терміни розробити Стратегію, а й сформувати якісний проєкт Плану заходів на 2021–2023 роки з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період до 2027 року.

«Ми повинні обов'язково розглянути цей проект Плану заходів вже на наступному пленарному засіданні Харківської обласної ради, тому що своєчасно ухвалена Стратегія розвитку області на 2021–2027 роки сприятиме залученню коштів ДФРР, а це за попередніми підрахунками понад 400 мільйонів гривень», – акцентував він.

Із основними питаннями, на які необхідно звернути увагу під час підготовки ідей проєктів регіонального розвитку для включення їх до проєкту Стратегії, присутніх ознайомила Людмила Немикіна – віце-президент, керівник Центру розвитку громад Асоціації, голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету.

За її словами, головні напрямки, на яких ґрунтується Стратегія це – стратегічні та операційні цілі, а також завдання. Наразі робочою групою пропонується п'ять стратегічних цілей, що включають у себе низку операційних цілей, а вони у свою чергу ряд завдань. Зокрема до цілей відносяться:

Забезпечення високої якості життя населення на всьому просторі регіону, яка для реалізації включає шість операційних цілей;
Створення чистого оточуючого середовища в області, включає п'ять операційних цілей;
Побудова конкурентоспроможної та смарт-спеціалізованої просторової економіки з високою доданою вартістю, складається із п'яти операційних цілей;
Забезпечення інвестиційно-привабливого клімату в регіоні та створення інноваційно-інвестиційної інфраструктури, передбачає три операційні цілі;
Забезпечення європейського рівня управління та самоврядування в області, складається з чотирьох операційних цілей.
«Під ці технічні завдання ми разом із представниками органів місцевого самоврядування маємо сформувати проєктні ідеї, які стануть фундаментом Плану реалізацій стратегії Харківської області на 2021-2023 роки та нашою дорожньою картою», – пояснила Людмила Немикіна.

На її переконання, представники органів місцевого самоврядування Харківщини мають унікальну нагоду, напрацювати каталог проєктних ідей, які у майбутньому увійдуть до основи написання проєктів громад, що будуть відібрані для отримання ресурсів із з Державного фонду регіонального розвитку у 2021 році.

«Формуючи проєктні ідеї та одночасно готуючи документи для фінансування за рахунок ДФРР на 2021 рік, звертаю увагу, що вони обов'язково повинні кореспондуватися із завданнями та операційними цілями, відповідно, бути результатом досягнення стратегічної мети розвитку Харківської області», – підкреслила голова постійної комісії.

Підготовка Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Харківської області на період 2021–2027 роки (презентація).

{gallery}NEWS/2020/23-01-2020{/gallery}

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...