Мінрегіонбуд підтримав звернення щодо виділення у 2019 році коштів на завершення реалізації проектів – переможців конкурсу Державного фонду регіонального розвитку

За результатами розгляду 30 січня ц.р. на Загальних зборах Асоціації питання щодо виділення у 2019 році коштів на завершення реалізації 13 проектів – переможців конкурсу Державного фонду регіонального розвитку, фінансування яких здійснювалось у 2018 році, Харківською обласною радою було підготовлено відповідне звернення до Кабінету Міністрів України.

За повідомлення Мінрегіонбуду, на реалізацію програм і проектів Фонду мали спрямовуватись кошти спеціального фонду Державного бюджету, отримані за рахунок конфіскованих коштів та коштів, отриманих від реалізації майна, конфіскованого за рішенням суду за вчинення корупційного та пов'язаного з корупцією правопорушення (за винятком конфіскованих облігацій внутрішньої позики, вся сума яких за номінальною вартістю відноситься на зменшення державного боргу з одночасним погашенням зобов'язань за цими облігаціями).

Разом з тим, кошти Фонду за рахунок спеціального фонду державного бюджету не були профінансовані у зв'язку із відсутністю у 2018 році фактичного наповнення спеціального фонду бюджету за відповідним напрямом.

Законом України «Про державний бюджет України на 2019 рік» Мінрегіону передбачено кошти Фонду в обсязі 7 670 млн. гривень.

За результатами засідань Комісії для оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, які відбулися 27.02.2019 та 21.03.2019, погоджено фінансування за рахунок коштів Фонду усіх поданих проектів у визначених обсягах.

Таким чином Міністерство зазначає, що порушене питання буде вирішено найближчим часом.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...