Відбулися Загальні збори Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області

Збори провела президент Асоціації, голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко. У заході взяли участь заступники голови обласної ради Валерія Мураєва та Богдан Мальований, голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, керівники та представники громад. Захід проходить із дотриманням попереджувальних вимог.

На порядку денному актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування області. Зокрема, розглянули можливість розширення участі місцевих рад у проєктах, спрямованих на розвиток територіальних громад.

Крім цього були обговорені положення про обласний конкурс «Сприяння місцевим радам у підготовці та затвердженні стратегій розвитку територіальних громад» та положення про обласну шкільну спартакіаду «Майбутній олімпієць».

Також відповідно до порядку денного засідання асоціації розглянули питання про особливості звітності посадових осіб органів місцевого самоврядування та затвердили План роботи Асоціації на 2022 рік.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...