Відкрито реєстрацію громад на онлайн-зустріч з обговорення викликів і перспектив видаткових повноважень місцевого самоврядування в умовах воєнного стану

Триває робота Мінрегіону та органів місцевого самоврядування територіальних громад над напрацюванням спільних рішень щодо нагальних проблем в умовах воєнного стану.

22 червня 2022 року Міністерство розвитку громад та територій України спільно з Проєктом USAID «ГОВЕРЛА» проведуть онлайн-зустріч з представниками територіальних громад щодо викликів і перспектив видаткових повноважень місцевого самоврядування в умовах воєнного стану.

У порядку денному зустрічі:

• про черговість відкриття асигнувань бюджету та здійснення платежів Казначейством у особливому режимі в умовах воєнного стану;
  • видаткові повноваження місцевого самоврядування в умовах воєнного стану: виклики і перспективи;
  • особливості здійснення видатків на діяльність добровольчих формувань територіальних громад.

Початок онлайн-зустрічі - об 11 год

Для участі в онлайн-зустрічі необхідно зареєструватися за цим посиланням: https://forms.gle/FPtxPUDQVjBVoLis5

Нагадаємо, тематики онлайн-зустрічей визначаються на основі проведеного в травні опитування органів місцевого самоврядування територіальних громад.

Попередні зустрічі відбулися 20 травня та 10 червня, які були присвячені  питанням наповнення місцевих бюджетів та їх видатків та проблемним питанням ЖКГ в умовах воєнного стану. Результат спільної роботи Мінрегіону та громад – внесення Урядом змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 року № 590, якими розширено перелік пріоритетних видатків бюджетів в умовах воєнного стану. Також 31 травня Уряд схвалив законодавчу ініціативу Мінрегіону – зміни до Бюджетного кодексу, які передбачають можливість передачі коштів зі спеціального до загального фонду місцевого бюджету та їх використання за загальновстановленими правилами. 22 червня – третя зустріч Мінрегіону та Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» з представниками органів місцевого самоврядування громад

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...