Д Я К У Є М О КЕРІВНИЦТВУ АСОЦІАЦІЇ ОМС в Харківській області та РЕДАКЦІЙНІЙ КОМАНДІ за видання посібника «Місцеве самоврядування в умовах воєнного стану»

Нещодавно, незважаючи на бойові дії у Харківському регіоні, всі керівники органів місцевого самоврядування Богодухівського району для роботи отримали інформаційно-методичний посібник «Місцеве самоврядування в умовах воєнного стану».
Висловлюємо шану та щиру подяку Президенту Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, голові Харківської обласної ради Тетяні ЄГОРОВІЙ-ЛУЦЕНКО та всій редакційній команді за видання унікального комплексного посібника, який стане практичною допомогою та настільною книгою кожного керівника, працівника місцевого самоврядування району, депутатів, керівників закладів та установ комунальної власності в умовах воєнного стану.
Висловлюємо слова щирої подяки всім упорядникам актуального інформаційно-методичного видання:
Миколі ТІТОВУ - першому віце-президенту - виконавчому директору Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, Заслуженому юристу України, кандидату юридичних наук, доценту, керівнику робочої групи;
Яні БРУСЕНЦОВІЙ - юристу, головному редактору всеукраїнських видань «Місцеве самоврядування» та «Радник старости», раднику Асоціації;
Оксані МАЛИШЕВІЙ - магістру державного управління, керуючій справами виконавчого апарату Харківської обласної ради;
Андрію МАЦОКІНУ - юристу, головному редактору журналу «Держслужбовець» та Спецвипуску, «Юридичні практики», раднику Асоціації;
Ользі ШТРИКУН - юристу, заступнику виконавчого директора Асоціації;
Сергію АЗІЗЯНУ - юристу, раднику Асоціації.
Місцеве самоврядування у воєнний час повинно працювати для підтримки громадян та найскорішої перемоги.
Щоб розширити консультаційну підтримку працівників органів місцевого самоврядування у важкий період воєнних дій, Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області разом з Харківською обласною радою випустили новий інформаційний бюлетень «Місцеве самоврядування в умовах воєнного стану».
В даному посібнику змістовно викладено всі питання: правові засади воєнного стану, особливості повноважень голів територіальних громад, бюджетні та фінансові питання, управління земельними ресурсами, надання медичних послуг, надання освітніх послуг, управління об’єктами комунальної власності, отримання міжнародної фінансової та іншої ресурсної допомоги, надання соціальних послуг та робота із внутрішньо переміщеними особами, вчинення реєстраційних та нотаріальних дій, організаційно-кадрові питання, регуляторна діяльність, старости територіальних громад, загальні питання роботи в умовах воєнного стану.
Реалізація цього проекту не лише дозволяє діяти на випередження та не допустити помилок у діяльності органів місцевого самоврядування в умовах війни, а і сприяє їх продуктивній роботі. Така інформаційна підтримка Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області та Харківської обласної ради є вагомим внеском для належного функціонування органів місцевого самоврядування, які створюють умови для сталого функціонування громад, що, у свою чергу, є запорукою розвитку економіки держави в умовах воєнного стану.
Богодухівська районна рада від імені всіх керівників міських, селищних рад району висловлює щиру вдячність упорядникам та видавцям за можливість отримати безкоштовні примірники цього цінного видання, які були вручені особисто головою Богодухівської районної ради ЯЦИНОЮ Юрієм всім головам територіальних громад для подальшого використання у практичній діяльності у рамках повноважень і компетенцій, на підставі, в межах та у спосіб, передбачений чинним законодавством у воєнний час.
Під час цих робочих зустрічей головою районної ради ЯЦИНОЮ Юрієм разом із міськими, селищними головами, юристами рад обговорено проблемні питання життєдіяльності територіальних громад району, допомоги ВПО, оборони району та намічені практичні спільні напрямки співпраці та взаємодії.
В цей нелегкий час для України -
тільки ВСІ РАЗОМ невтомною працею йдемо до Перемоги,
наближаємо її!
За дорученням міських, селищних голів району,
посадових осіб місцевого самоврядування
Голова Богодухівської районної ради
Юрій ЯЦИНА

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...