Обговорення проблемних питань Лозівської громади

Сьогодні відбулася робоча зустріч першого віцепрезидента – виконавчого директора Асоціації Миколи Тітова з Лозівським міським головою Сергієм Зеленським та заступником голови Лозівської районної ради Валерієм Крикуном.

Основною темою зустрічі стало обговорення проблемних питань щодо позбавлення органiв мiсцевого самоврядування податкових надходжень з територiй, на яких не велись бойовi дiї, вiд працюючого бiзнесу, що, на думку керівників,  унеможливить виконання повноважень по забезпеченню роботи iнфраструктури та проведення опалювального сезону в громаді.

У ході зустрічі було обговорено можливість звернення  до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України з питання щодо вiдокремлення територiй у частині Податкового кодексу Украiни для податкових пiльг у Наказi Мiнiнтеграції від 22.12.2022 №309 «Про затвердження Перелiку територiй, на яких ведуться (велися) бойовi дiї або тимчасово окупованих Російською Федерацiєю та затвердження окремого перелiку територій, де бойовi дiї не велися, при цьому включивши Лозiвську міську територiальну громаду в оновлений перелiк, що   унеможливить втрати доходiв бюджету громади

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...