Закон «Про асоціації органів місцевого самоврядування»

Сьогодні у режимі онлайн відбулося обговорення деяких положень законопроєкту  “Про внесення змін до Закону України “Про асоціації органів місцевого самоврядування” щодо державної підтримки подальшого розвитку інституційної спроможності асоціацій органів місцевого самоврядування”.

 Член Робочої групи, перший віцепрезидент  - виконавчий директор Асоціації Микола Тітов вніс ряд пропозицій, спрямованих на вдосконалення чинного Закону, зокрема, щодо статусу Асоціацій, їх неприбутковості, права місцевих рад на свободу утворення та вибору асоціацій, обов’язковість для державних органів консультацій з асоціаціями з питань, що входять до сфери повноважень місцевих рад, порядку реєстрації та інших питань, віднесення до першочергових сплат виплату членських внесків до асоціації тощо.

Микола Тітов наголосив, що, при остаточному доопрацюванні законопроєкту, не можна допустити включення таких правових норм, які призведуть до надмірного регулювання внутрішніх процесів, впливу державних органів та порушення принципу самоврядності і самостійності  асоціацій органів місцевого самоврядування в Україні.

 

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...