Тетяна Єгорова-Луценко перебуває з робочим візитом на Вінниччині

Голова Харківської обласної ради, президентка УАРОР Тетяна Єгорова-Луценко зустрілась з представниками місцевого самоврядування.
Спільно з головою Вінницької обласної ради Вячеславом Соколовим, Вінницьким міським головою Сергієм Моргуновим, головою Херсонської облради Олександром Самойленко, головами районних рад та громад обговорили актуальні проблемні питання місцевого самоврядування не тільки Вінницької області, але й всієї України.
Серед питань, які обговорювались:
⁃ завершення процесу децентралізації та підтримка Сил оборони України органами місцевого самоврядування;
⁃ дотримання органами державної виконавчої влади Конституції України, Бюджетного кодексу України, Законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про місцеве самоврядування в Україні» (скасування/внесення змін до Постанови КМУ №252 від 11.03.2022 року);
⁃ робота районних рад, їхні повноваження та фінансування;
⁃ внесення змін до Бюджетного кодексу України та «справедливого» закріплення для обласних бюджетів додаткових 4% ПДФО, які мають бути спрямовані за цільовим призначенням на компенсацію різниці в тарифах підприємствам житлово-комунальної сфери;
⁃ координація взаємодії українських міст та регіонів на міжнародному рівні. Обговорили участь представників місцевого самоврядування України у 10-му Європейському саміті регіонів та міст, який відбудеться у березні в Бельгії.
«Такі зустрічі команда Української асоціації районних та обласних рад планує провести по всім регіонам України. Тільки разом зможемо вирішити проблемні питання розвитку місцевого самоврядування», - зазначила Тетяна Єгорова-Луценко.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...