Звернення президента Асоціації, голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф і 38-ї річниці ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

38 років тому у цей день сталося жахливе лихо, яке увійшло в історію цивілізації трагічною датою.

Аварія на Чорнобильській атомній електростанції – одна з найбільших техногенних катастроф в історії України та всього людства. Вона стала національною трагедією, назавжди закарбувалась в серцях українців.

Вибух на Чорнобильській АЕС забрав життя тисяч людей, змінив долю цілого покоління.

Сьогодні ми говоримо слова вдячності тим, хто ціною свого здоров’я та життя локалізував аварію та врятував країну від радіаційного забруднення.

Ваш подвиг навічно залишиться у пам’яті українського народу!

Ми вдячні всім ліквідаторам Чорнобиля за їхню мужність і самопожертву. Сердечно бажаємо учасникам ліквідації на ЧАЕС і вашим родинам міцного здоров’я, сімейного затишку, миру, добра та злагоди. Низький вам уклін за ваш подвиг!

Президент Асоціації, голова Харківської обласної ради
Тетяна ЄГОРОВА-ЛУЦЕНКО

Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...