Керівники місцевих рад Харківщини визначили напрямки співробітництва з Державною аудиторською службою України

Сьогодні під час Загальних зборів Асоціації виступив начальник Північно-східного офісу Державної аудиторської служби України Юрій Єфімов. Він розповів про основні функції Держаудитслужби та важливість професійного підходу до реалізації бюджетної політики органами місцевого самоврядування всіх рівнів.

Відповідно до рішення представників членів Асоціації, місцевим радам рекомендовано посилити внутрішній контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів, дотриманням процедури державних закупівель, законодавства з фінансових питань тощо.

Разом з тим, за пропозицією президента Асоціації Сергія Чернова, Північно-східний офіс Держаудитслужби  підготує висновки щодо можливих типових помилок у роботі місцевих рад стосовно виконання бюджетного законодавства. За результатами дослідження, на наступних семінарах-практикумах у цьому році Асоціація разом з Держаудитслужбою проведе цикл навчань для керівників місцевих рад з даної тематики.

За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.

У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...