Новини громад

На сайті Асоціації працює інформаційна стрічка «Новини громад». Надсилайте новини на електронну скриньку Асоціації info@association.kharkov.ua з поміткою «Новини громад». У стрічці "Новини громад" розміщуються посилання на контент лише новинного характеру, який відображає події відповідної ради (громади) та не містить провокативного або рекламного змісту.

20 червня з ознайомчою місією до Первомайського прибули представники Управління Верховного комісара у справах біженців ООН в Україні.

Першу допомогу від ООН громада отримала ще в травні. Це були матраси, пледи та інші необхідні речі для людей, які втекли від війни до Первомайського. Тепер гості подивились, в яких умовах живуть переселенці та з’ясували, чим ще вони можуть допомогти.
Міський голова Микола Бакшеєв під час зустрічі розповів, що громада прийняла 6,5 тисяч переселенців. Оперуючи цифрами та розповідаючи, як зустріли людей, міський голова сказав: «Є й позитивні моменти: до батьківського дому повернулись діти, онуки.
Ми закрили потребу в тих спеціальностях, в яких мали дефіцит кадрів.
Завдяки тому, що у нас збільшилась кількість пологів, працює пологове відділення».
Керівник офісу агенції ООН у справах біженців Георгій Санікідзе був щиро вражений тим, що він почув та побачив: «Ми буваємо по всій Україні, але ви перші, хто помітив та вказав на позитивні моменти від прибуття в громаду переселенців. Поважаю та ціную, що ви бачите в цій ситуації ресурси, які допомагають громаді».
Міський голова розповів про деякі реалізовані проекти та поділився планами: «Ми завжди намагаємось приймати інноваційні рішення. Зараз продумуємо варіанти розселення переселенців. Будемо через опитування з’ясовувати, як вони ставляться до таких варіантів, наприклад, як підселення. Це було б добре. У нас є одинокі літні люди. З одного боку можна було б закрили потребу у комунікації, а з іншої – вирішити проблему з житлом».
Зустріч була продуктивною. Вже наступної неділі в громаду приїдуть спеціалісти психологи.
Вони будуть працювати не тільки з переселенцями, а й персоналом, що працює з внутрішньо переселеними людьми.
В завершенні зустрічі Георгій Санікідзе сказав: «У вас є чому повчитись».
Члени Асоціації 

 
 
За результатами виборів 25.10.20 року у області обрано 56 голів сільських, селищних, міських громад та місцевих рад і сформовано склад 7 нових районних рад.
 
У складі Асоціації об’єдналися 62 місцеві ради, в тому числі - 54 сільських, селищних, міських рад, 7 районних рад та обласна рада, що складає 97% від загальної кількості рад Харківщини. Детальніше...